helmy Giro - technologie Cyklomania.cz

helmy Giro - technologie

Giro je prověřený výrobce kvalitních cyklistických helem. Tento článek přináší vysvětlení nejběžnějších technologií použitých v helmách značky Giro.

Technologie cyklistických helem Giro

In-mold

je označení technologického postupu, při kterém se do skořepiny a výztuh typu I. C. R. nebo Roll Cage uzavřených ve formě tlakově vstřikuje pěnový EPS polystyren. Jejich spojení vyztuží oblast ventilačních otvorů a žeber. Výsledkem je kompaktní, jednolitá, lehká, bezpečná a velmi odolná přilba.

Roll Cage

je vnitřní vyztužovací nylonová -armatura- uvnitř EPS tvrzeného polystyrenu. Vypadá jako síť procházející každým žebrem. Výrazně zpevňuje přilbu a při nejdestruktivnějších nárazech ji udrží vcelku na hlavě.

I. C. R.

Je částečně viditelná vnitřní karbonová výztuha skládající se z řady plátů. Zpevňuje nejlehčí přilby a dovoluje použít velmi úzká příčná žebra. Karbon doplňující skořepinu je lehčí než plast, lépe rozkládá energii nárazu a zároveň zdokonaluje design.

Roc Loc 4

Je důmyslný ergonomický upínací systém, který tvoří čelenka obepínající 3/4 hlavy. Umožňuje dokonalé horizontální a vertikální nastavení. Mechanismus seřízení nabízí maximum pohodlí a stability.

Acu Dial 2

Nový intuitivní systém upínání tvoří úzká, odolní čelenka, kterou lze nastavit pouze jednou rukou. Umožňuje horizontální a vertikální nastavení přesně korespondující s velikostí i tvarem Vaší hlavy.

Acu Dial

Upínací systém tvoří úzká nastavitelná čelenka. Jejím stažením lze snadno dosáhnout přesného, stabilního uchycení přilby na různých tvarech a velikostech hlavy. Systém je používán u modelů s univerzální velikostí.

P. O. V.

Štítek je bezpečně upevněn pomocí patentovaného vnitřního uchycení, který zamezuje jeho vibracím nebo uvolnění při jízdě. Dále je možné štítek snadno nastavit v úhlu 15 stupňů.

Wind Tunnel

Speciálně navržené větrací tunely na vnitřní straně přilby přivádějí chladný vzduch přední částí, vedou jej přes hlavu a odvádějí teplý vzduch ven zadními otvory.

Super Fit

Systém je nastaven ze tří velikostí přileb navržených tak, aby pokryly celou řadu nejrůznějších velikostí hlav všech uživatelů. Díky tomu systému jsou přilby vyšších kategorií ideálně připravené pro každého jezdce.

Universal Fit

je unikátní velikostní systém padnuvší každému tvaru a velikosti hlavy. Základem pro jeho vývoj byla přesná měření velkého počtu lidí, ruční tvorba modelů hlav a přímé reakce uživatelů přileb. Výsledkem je univerzální, přesto ale pohodlná a dobře padnoucí přilba.

Women´s Series

jsou přilby designované pro ženy, které nesou charakteristické rysy značky Giro - lákavé barevné kombinace a módní styl. Jsou navrhovány na základě mnoha let nezávislých výzkumů, anatomických analýz a zpětné vazby tak, aby přesně odpovídaly požadavkům různých výkonnostních a věkových kategorií cyklistek.

expand_less