G-Form - špičkové chrániče i na divoké sjezdy Cyklomania.cz

G-Form - špičkové chrániče i na divoké sjezdy

Pokud hledáte špičkovou ochranu pro sjezdy na horském kole, určitě by vaší pozornosti neměly uniknout chrániče značky G-Form. Tahle americká značka navrhuje a vyrábí chrániče s vlastní patentovanou technologií SmartFlex, díky které vás chrániče nijak neomezují v pohybu, ale zároveň vás spolehlivě chrání při každé jízdě terénem.

I při divokém sjezdu bezpečně s chrániči G-Form

Chrániče s revoluční technologií SmartFlex jsou měkké, lehké a pružné, takže o nich při jízdě ani nevíte. Při nárazu ovšem okamžitě ztvrdnou a poskytnou vám vynikající ochranu. Navíc jsou vodotěsné, nenavlhnou potem a lze je prát v pračce.

G-form flexibilní chrániče

Ochrana na molekulární úrovni

Říkáte si, jak je možné, že chránič je měkký, nijak vás neomezuje a přitom vás zvládne při nárazu ochránit? Je to docela snadné. V klidovém stavu se molekuly ve směsi, z které jsou chrániče vyrobeny, vzájemně odpuzují. Takže chránič je měkký a pružný. Při nárazu se molekuly sbližují, čímž se celková struktura materiálu stává hustší. Nárazový stav zpomalí přenos energie mezi molekulami. A po nárazu se molekuly opět vrátí do původního, odpuzovaného stavu, takže chránič zpět změkne. 

Bez nadsázky můžeme říct, že chrániče G-Form vám poskytnou dokonalou ochranu bez kompromisů. Chrániče od většiny jiných značek sice mají dobře zvládnutou ochranu při pádu, ale pohodlí jezdce už většinou pokulhává. Chrániče jsou často velmi tvrdé a jejich celková konstrukce jezdce vždy určitým způsobem omezuje. G-Form však při výrobě svých produktů používá konstrukční prvky tak, aby dosáhl vysokého standardu ochrany s minimálním omezením rozsahu pohybu. Např. u loketního chrániče používá modulární konstrukci všitou do kompresního rukávu. 

Použití modulární konstrukce dělá chránič vysoce flexibilní. Můžete jej ohýbat, kroutit, skládat a tvarovat jakýmkoli způsobem a on se bez námahy přizpůsobí. Místo kapsy, do které by byl chránič vsazen, je panel chrániče všitý přímo do těla rukávu. To nutí tělo chrániče se pohybovat všude tam, kam se pohybuje rukáv, a díky použití tvarově přiléhavého kompresního rukávu také všude tam, kam se pohybuje vaše paže. To vše v kombinaci se silikonovými pruhy na horní a spodní straně rukávu udrží chrániče vždy na svém místě.

 

Typy G-form chráničů

Chrániče G-Form jsou k dostání v několika řadách. Mezi ty základní patří tyhle:

  • řada Pro X3 – velmi lehké chrániče pro XC a trail, které fungují především jako pojistka kdyby něco.
  • řada E-line – chrániče jsou kombinací měkké hmoty s tvrdou skořepinou a jsou určeny především pro jezdce na elektrokolech a agresivnější jezdce, kteří chtějí větší ochranu.
  • řada Rugged – v podstatě kombinace dvou předchozích řad. Flexibilní chránič je potažen oděruvzdornou látkou, která prodlužuje jeho životnost o mnoho pádů.

U nás v e-shopu najdete od značky G-Form chrániče loktů a kolen nejen pro dospělé, ale také pro děti. Mrkněte se na ně. A pokud budete s výběrem potřebovat pomoc, určitě se nám ozvěte.

Video test odolnosti chráničů

Koukněte na test odolnosti chráničů, který ukazuje účinnost smartflex chráničů. Hlavní roli tu hraje kulečníková koule a mobilní telefon.

expand_less