Jak vybrat skládací koloběžku Micro Cyklomania.cz

Jak vybrat skládací koloběžku Micro

Micro koloběžky jsou oblíbené pro svoji odolnost a kvalitu zpracování. Jak se ale vyznat v poměrně široké nabídce koloběžek této značky? Připravili jsme nákupního rádce, pro výběr nejvhodnější koloběžky.

O značce Micro

Švýcarská společnost Micro Mobility Systems AG byla založená v roce 1996 a sídlí v Küsnachtu u Curyšského jezera. Vedle sousední země patří mezí její hlavní trhy zákazníci v Anglii, USA, Austrálii a Skandinávii. Prodej skládacích koloběžek Micro v České Republice začal na přelomu let 2004 a 2005. Mezi hlavní sortiment firmy Micro Mobility Systems AG patří koloběžky, kickboardy, kola a příslušenství. Některé z těchto produktů byly několikrát vyznamenány na veletrzích po celém světě.

Kvalita značky Micro

Každý z produktů Micro je před uvedením na trh nesčetněkrát testován a inženýři společnosti Micro neustále pracují na vylepšení všech detailů. Micro také spolupracuje s předními mezinárodními certifikačními organizacemi jako je např. TÜV. Všechny jednotlivé komponenty pro koloběžky jsou pečlivě vybírány. Například pro rukojeti se používají pouze netoxické pěny na ochranu životního prostředí. Většina komponentů na koloběžkách je k sobě přišroubována (nikoliv svařena), aby mohly být v případě potřeby snadno vyměněny.

Pro koho se hodí koloběžky Micro

Skládací koloběžky Micro nabízí mobilitu celé rodině, může je používat každý, děti, junioři, mládež i dospělí. Děti samozřejmě koloběžky užívají hlavně pro zábavu, mládež a dospělí se pomocí skládací koloběžky mohou rychleji dostat na školy, zaměstnání, úřady a podobně. Zde několik rad jak správně vybrat skládací koloběžku Micro.

Koloběžka pro děti od 1-2 roku

Pro dítě v tomto období věku se dají doporučit koloběžky se sedátkem, které porostou s věkem dítěte. V pozdějším věku totiž sedátko a O řídítka odmontujete a dostanete se na trojkolku Mini Micro, která bude sloužit až do 5-6 let věku dítěte. Micro nabízí dva modely se sedátkem: Mini Micro 3v1 a Mini2go Deluxe, které byly oceněny na veletrhu hraček jako "Nejlepší hračka pro batole"

Koloběžka pro děti od 2-3 let

Pro děti v tomto věk doporučujeme zaměřit se především na dva produkty Micro, a sice na jednu z vůbec nejoblíbenějších dětských koloběžek Mini Micro a pak na její vylepšenou verzi Mini Micro Deluxe, která má výškově nastavitelná řídítka, vyšší nosnost a protiskluzový povrch nášlapné desky. Koloběžky budou výborně sloužit cca do 5-6 let věku dítěte. Vyrábějí se v mnoha barevných variantách. Mini Micro využívají například děti Angeliny Jolie, dcery Claudie Schiffer, syn Sarah Jessica Parker.

Koloběžka pro děti od 4-5 let

V tomto věku mohou děti stále pohodlně používat výše zmíněnou koloběžku Mini Micro, ovšem pokud bychom brali zřetel, že koloběžka bude sloužit dítěti i další roky, měl by se váš výběr zaměřit  na volbu mezi trojkolku a skládací koloběžku. Vynikající volbou takové trojkolky je Maxi Micro Deluxe. Jedná se o velice zábavnou koloběžku, která se řídí náklonem stejně jako třeba skateboard, ale její výhodou je, že oproti skateboardu má oporu i v řidítkách. Navýšená nosnost koloběžky až 70kg zaručí, že si koloběžku může užívat i dvanáctiletý jezdec. 

Skládací koloběžkou pro děti v tomto věku je bezesporu koloběžka Micro Sprite. Koloběžka je vhodná pro děti mezi 4-10 roky, její předností je hlavně velmi nízká hmotnost, snadná ovladatelnost  a díky menšímu zadnímu kolečku níže položená deska pro snazší odraz. Micro Sprite se také vyrábějí se v mnoha barevných variantách.

Pro dravější jezdce v tomto věku stojí za zmínku Micro Bullet, která je konstrukčně podobná modelu Sprite. Bullet má však tvrdší kolečka a pevnější desku. Dá se tak použít i pro základní freestylové triky menších dětí. I přes nosnost 100 kg je svojí konstrukcí vhodná pro děti do 12 let. Micro Bullet se vyrábí pouze v jedné barevné variantě.

Koloběžka pro juniory 5 a více let

Pro tuto věkovou kategorii je nabídka koloběžek Micro již velice široká, hlavně díky jejich univerzálnosti se v ní prolínají koloběžky doporučené i v nižším věku. Kromě výše zmíněných Micro Sprite a Bullet to jsou hlavně koloběžky Micro Cruiser a Micro Speed+.

Micro Cruiser je skládací dětská koloběžka vhodná pro svižnou a pohodlnou jízdu do školy, městem ale i na delší vzdálenosti. Její hlavní předností jsou rychlá a pohodlná 200 mm kolečka, zkrácená nášlapná deska a do V tvarovaná a polohovatelná řídítka pro lepší úchop, nevýhodou velkých koleček může být horší skladnost složené koloběžky a větší poloměr zatočení. Ideální nákup koloběžky je mezi 5-7 rokem dítěte. I přes nosnost 100 kg je svojí konstrukcí vhodná pro děti do 12 let.

Micro Speed+ je skládací koloběžka se speciálním absorpčním systémem v kolečkách a zvládne i zámkovou dlažbu, chodník i hrubý asfalt. Jedná se o univerzální koloběžku pro děti, mládež i dospělé jezdce, můžeme ji tedy zařadit do kategorie junioři, mládež i dospělí. Díky kvalitní konstrukci jí může používat i dospělý člověk na kratší až střední vzdálenosti. Ideální nákup koloběžky je od 6-7 let výše. Koloběžka Speed+ je však nejoblíbenější u věkové skupiny 8-15 let a také u dospělých žen, které ocení její lehké a kompaktní rozměry.

Micro Cruiser i Micro Speed+ se vyrábějí v několika barevných provedeních.

Koloběžka pro mládež a pro dospělé

V podstatě neomezená věková kategorie, začínající cca ve věku 10 let a věkem 99+ konče. Hlavním faktorem pro tuto rozsáhlou kategorii ovšem zůstává zodpovědět si otázku, proč volit skládací koloběžku oproti koloběžce s pevnou konstrukcí. Jak vlastně vznikla skládací koloběžka Micro? Na začátku prý byla lenost vynálezce Wima Oubotera, kterému se nechtělo chodit do svého oblíbeného baru pěšky. Protože na motorku to bylo příliš blízko a jízdní kolo neměl v baru kam odstavit, vymyslel první skládací koloběžku na světě. Ta se mu po jízdě do baru vešla krásně pod židli. Po několika měsíčním používání si řekl, že je to perfektní věc, která by se mohla hodit i dalším lidem a tak založil značku Micro.

Výhodou skládací koloběžky oproti koloběžce s pevným rámem je nesporně její praktičnost a lepší použitelnost v běžném životě. Určením jsou přizpůsobené především do města a na kratší až středně dlouhé vzdálenosti. Poloviční a v některých případech i 3x nižší váha jsou použitelné jak pro dítě, teenagera tak i dospělou osobu. Díky nízké váze se s koloběžkami snadno manipuluje, velmi praktické a užitečné jsou skládací koloběžky na tzv. poslední kilometry, kdy např. do práce nebo do školy jedete autem, vlakem nebo autobusem a poslední kilometry dojíždíte na koloběžce, kterou vyndáte z kufru auta nebo z podsedačky autobusu, metra, či vlaku. Skládací koloběžku do 10 vteřin snadno složíte a odnesete sebou třeba do šatny, třídy nebo kanceláře, kde zabere opravdu jen minimální prostor. Díky celkově malým rozměrům a snadné možnosti složení si můžete zabalit koloběžku třeba i na dovolenou, protože v zavazadle zabere jenom minimální prostor, ale po rozložení vám několikanásobně zvětší rádius výletu, třeba podél pláže, do restaurace a podobně.

Do kategorie koloběžek pro mládež a pro dospělé patří výše zmíněná Micro Speed+, další koloběžkami jsou pak Micro Flex, Micro Flex Air, Micro Flex PU, Micro White a Black.

Micro Flex by se dala nazvat sestrou velmi oblíbené koloběžky Speed+. Má také 145 mm kolečka, ale navíc je osazena dřevovláknitou pružnou deskou, která lépe absorbuje drobné vibrace z povrchu. Je dobře ovladatelná mládeží i dospělými. Na koloběžce jezdí například děti dánské baronky Caroline Fleming.

Micro Flex Air je skládací koloběžka s nafukovacími kolečky o průměru 200 mm. Jedná se tak o unikátní a velmi oblíbenou skládací koloběžku s nafukovacími kolečky, které z velké části eliminují vibrace, takže zvládne bez problému i ten nejhrubší asfalt, lesní cesty, ale i pevnější travnatý povrch, a jiné. Koloběžka je nově osazena pružnou patentovanou nášlapnou deskou z kompozitních materiálů, která v kombinaci s nafukovacími kolečky vytváří velice pohodlnou skládací koloběžku. Deska také eliminuje vibrace a při odrazu se mírně prohýbá. U těžších jezdců na hranici nosnosti (100 kg) není koloběžka tak rychlá, jako koloběžky s pevnými 200 mm kolečky.

Konstrukčně stejná jako Flex Air je koloběžka Micro Flex PU, rozdílem jsou pevná 200 mm PU kolečka, která jsou mnohem rychlejší než kolečka nafukovací. Pevná kolečka dávají jízdě větší dynamiku, delší dojezd na jeden odraz, nevstřebávají tolik nerovnosti jako kolečka nafukovací. Je určena pro střední až dlouhé vzdálenosti i pro těžší jezdce (na hranici nosnosti koloběžky 100kg). Vyrábí se ve třech barevných variantách.

Koloběžky Micro White a Micro Black jsou vysoce elegantní skládací koloběžky s moderním designem. Pevná nášlapná deska je posazena výškově tak, abyste při odrazu nemuseli mít pokrčena kolena a tím nedocházelo k nepříjemné bolesti stehenních svalů při delší jízdě. Koloběžka je ideální pro dospělé jako přibližovadlo po městě, ale i na delší výlety. Koloběžku používají například herci Christian Bale, Hugh Jackman a Kevin Spacey.

Jak vybrat skládací koloběžku Micro
Odkazy
expand_less