helmy Bell - technologie Cyklomania.cz

helmy Bell - technologie

Seznamte se s technologií helem Bell.

Technologie Bell

GPS (Geared Positioning Systém)

Důmyslný ergonomický upínací systém, který je použit u vyšších modelů přileb. Tvoří jej čelenka obepínající 3/4 hlavy, která neomezuje odvětrání. Nastavení čelenky provedete zatlačením a otočením kolečka, které se nachází na zátylku. Napětí zvýšíte otočením kolečka po směru hodinových ručiček. V opačném směru upínací systém povolíte.

ErgoDial

Tento upínací systém je použit u přileb Bell určených pro rekreační jízdu, které jsou nabízeny v univerzální velikosti. Úzká nastavitelná čelenka obepíná celou hlavu a usnadňuje nejen seřízení, ale i samotný výběr přilby. Jejím stažením lze snadno dosáhnout přesného a stabilního uchycení přilby na různých tvarech hlavy.

Fusion In-mold

Technologie přímého vstřikování pěnového EPS polystyrenu do skořepiny a výztuh uzavřených ve formě. Touto cestou se dosáhne velmi pevného, odolného a kompaktního celku.

In-mold Bottom Wrap

Spodní skořepina je také vyráběna technologií In-mold, díky níž je zvýšen stupeň pevnosti, odolnosti a jejího estetického působení. Skořepina ve spodní části přilby zakrývá polystyren, který je tak více odolný proti poškození.

Internal Reinforcement

Vnitřní kompozitová kostra zpevňující přilbu (podobně jako armatura zpevňuje beton). Používá se kvůli maximálnímu odvětrání a minimalizaci materiálu.

Channeled Ventilation

Speciálně navržené větrací tunely na vnitřní straně přilby přivádějí chladný vzduch přední částí, vedou jej přes hlavu a odvádějí teplý vzduch ven zadními otvory.

Variable Position Visor (VPV)

Štítek je bezpečně upevněn pomocí patentovaného vnitřního uchycení, které zamezuje jeho vibracím nebo uvolnění při jízdě. Dále je možné štítek snadno nastavit v úhlu 15 stupňů.

Cam-lock

Snadno ovladatelné plastové průchodky spojující přední a zadní upevňovací řemínky

expand_less